pasiužkandžiaudami: humusas

Užkandžiai yra geriau, nei antrieji patiekalai. Jų telpa daugiau, o tai beveik lygu įvairovei. Užkandžiaujant gali neskaičiuoti, o rankai su kąsniu keliaujant aukštyn, jau galvoti, kas bus kitas.

Ir su humusu taip. Kol burnoje traška morka, jau mąstai, kaip kabinsi humusą salieru. O gal agurku. Ne, duonele. O gal visgi obuoliu?

Pasirinkimų, kuo kabinti, begalybė. Todėl tai, ką kabini, turi būti geriau nei gera. Šis humuso receptas – tiesiog tobulas.

humusas-curlycookbook3Kreminė tekstūra, lengva citrininė rūgštelė ir paprikos saldumas. Avinžirnių švelnumas ir mažytis tahini bei kumino užraitymas. Kartoti noris jau dabar.

humusas-curlycookbookReikės:

  • 1 skardinė avinžirnių (galima naudoti ir virtus namuose, tačiau humusas bus sausesnis, ne toks kreminis)
  • 1 nedidelės citrinos sulčių
  • 3 šaukštų tahini pastos
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2-3 šaukštų vandens
  • 1 skiltelės česnako
  • 0,5 šaukštelio kumino
  • 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos

Skanausite greitai:

  1. Į maisto trintuvą įdėkite tahini, įpilkite citrinų sultis ir trinkite, kol masė taps vientisa.
  2. Supilkite alyvuogių aliejų, suberkite susmulkintą česnaką, paprikos miltelius, kuminą ir druską. Dar kartą viską sutrinkite. Jei reikės, nugramdykite masę nuo trintuvo sienelių, kad visi ingredientai gerai išsimaišytų.
  3. Avinžirnius nukoškite, perskalaukite, gerai nuvarvinkite ir sutrinkite su kitais ingredientais, kol nebeliks avinžirnių gabalėlių.
  4. Palengva įpilkite 2-3 šaukštus vandens, kad masė būtų vientisa ir kreminė.
  5. Patiekite – sukrėskite humusą į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite paprikos milteliais. Skanaukite su mėgstamomis daržovėmis, duonele, falafeliais ar ieškokite naujų būdų!

humusas-curlycookbook2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s